Načítání obsahu, prosím počkejte

Opuštěná telata žijí na ranči v Texasu život plný luxusu a wellness

30. 8. 2022 – 8:21
0
Opuštěná telata žijí na ranči v Texasu život plný luxusu a wellness Opuštěná telata mají veškerou možnou i nemožnou péči | zdroj: Profimedia

Každé mládě si zaslouží lásku a potřebnou péči. Telatům, kterým to nemůže či nedokáže dopřát jejich matka, pomáhá majitelka ranče v jihovýchodním Texasu. 

Třicetiletá LeeAnna Thomasová na svém ranči v Texasu chová dobytek a občas se stane, že jsou některá z telat odkázaná na její péči. Může jít o osiřelá mláďata, odvržená, nemocná, nebo jejich matka neměla dost mléka. Často za sebou mají i těžký porod. Taková mláďata musí Thomasová odchovávat ručně. 

Rančerka se rozhodla v tomhle směru jít trošku netradiční cestou. Možná, že mláďatům skutečně stačí jen pravidelně dodávaná lahev mléka. Ale Thomasová jim chce dodávat i lásku a péči, které se jim od matky nedostává - přece jen krávy svá mláďata pravidelně čistí, olizují, pečují o ně.

A tak chovatelka zavedla pravidelný telecí wellness - mláďata nejen koupe, drbe, kartáčuje a čistí, ale dává jim i pleťové masky a stará se o jejich kopýtka. Používá přitom přírodní kosmetiku a některé přípravky si začala vyrábět i sama z ovoce a zeleniny. 

Zdroje:  Real-fix.com

Nejnovější články