Načítání obsahu, prosím počkejte

Odvaha, nebo bláznovství? Sexy elegance na dosah zubů krokodýla

8. 11. 2020 – 8:11
0
Odvaha, nebo bláznovství? Sexy elegance na dosah zubů krokodýla Pod vodou vznikly společně s krokodýly unikátní portréty | zdroj: Profimedia

Profesionální podvodní fotograf riskuje život svůj i modelky, aby získal unikátní portréty s krokodýly. Modelku si postavil jen asi metr od zubaté tlamy nebezpečného plaza. 

Americký fotograf z Houstonu Ken Kiefer je hrdý na svou odvahu a schopnost přiblížit se na dosah nebezpečným predátorům. Dříve už plaval se žraloky, nyní se zaměřil na hladové krokodýly v mexické laguně Chinchorro Banks. Jejich přítomnost si pojistil ulovenými rybami. 

Kiefer se neváhá přiblížit nebezpečnému predátorovi prakticky nadosah, tlamu plnou ostrých zubů mu zabírá ze vzdálenosti jen pár desítek centimetrů. Nespokojil se ale jen s krokodýly, nýbrž nafotil celou sérii s modelkou oblečenou do společenských šatů pózující tak, že by krokodýlu jen stačilo otočit hlavu... 

Kiefer ve skutečnosti zas tak bláhový není - záda jemu i modelce kryje početná skupina potápěčů vyzbrojených tyčemi pro případ, že by krokodýly začalo focení obtěžovat a chtěli se ohnat. Pak ale vyvstává otázka, zda jde skutečně o odvahu, nebo spíš o hon za senzací za každou cenu.

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články