Načítání obsahu, prosím počkejte

Muž sundal krokodýlovi pneumatiku uvízlou kolem krku. Chytil ho svépomocí

10. 2. 2022 – 8:24
0
Muž sundal krokodýlovi pneumatiku uvízlou kolem krku. Chytil ho svépomocí Krokodýl žil s pneumatikou kolem krku minimálně šest let | zdroj: Profimedia

Minimálně šest dlouhých let brázdil vody indonéské řeky Palu krokodýl, kterému okolo krku uvízla pneumatika. Podařilo se ho osvobodit až nyní, kdy ho na vlastní pěst ulovil místní ošetřovatel plazů.

Zvíře se starou motocyklovou pneumatikou kolem krku lidé poprvé nahlásili v roce 2016 ve městě Palu v provincii Střední Sulawesi. Od té doby se mořského krokodýla nepodařilo nikomu odchytit. V roce 2020 byla dokonce na vysvobození vypsaná odměna - hrozili totiž jeho uškrcení.

O odchyt zvířete se pokoušely desítky lidí, ale vždy neúspěšně. Na několik měsíců pak krokodýl zcela zmizel a objevil se až minulý víkend. To už měl pneumatiku kolem krku docela natěsno. Sulaweský ošetřovatel plazů Tili se proto rozhodl rozjet vlastní záchrannou akci. Po okolí společně s místními nastražil několik pastí s kuřaty jako návnadou.

Akce byla úspěšná poměrně záhy, byť pětimetrové zvíře chytil až na třetí pokus. S pomocí místních ho uspal a vytáhl na břeh. Tam mu nevítaný náhrdelník pomocí pilky sundali a zachráněné zvíře vypustili zpět do řeky.

 

 

Zdroje:  Profimedia/NEWS COPY

Nejnovější články