Načítání obsahu, prosím počkejte

Londýnský puberťák miluje exotická zvířata. Ručně odchovává ptáčata emu

24. 2. 2022 – 9:51
0
Londýnský puberťák miluje exotická zvířata. Ručně odchovává ptáčata emu Louie je skvělou náhradní ptačí matkou | zdroj: Profimedia

Zatímco většina jeho spolužáků tráví hodiny na počítači, 14letý Louie Rudkin-Millichamp z Londýna svůj volný čas tráví péčí o exotická zvířata. Hlavně jejich odchovem. Jeho nejnovějšími „dětmi“ jsou čtyři ptáčata emu.

Louie miluje péči o zvířata. Už se staral mimo jiné o krysy, korely a odchoval z vajíček křepelky, ale i několik druhů gekonů. Začátkem února se mu vylíhla čtyři ptáčata emu, jejichž vajíčka dostal k inkubaci od farmáře, se kterým se přátelí. Ten neměl důvod chlapci nevěřit, jeho pečlivost při péči o zvířata je v okolí vyhlášená. 

V líhni umístěné v dětském pokoji se nakonec vylíhli Randolph, Savannah, Ducky a Blue. Chlapec se o kuřátka pečlivě stará a ta se k němu ráda tulí. Louieho otec je rád, že chlapec tráví svůj čas konstruktivně, největší radost má podle něj syn hlavně z toho, že mláďata inkuboval a odchoval ručně. 

Kuřátka emu u Louie zůstanou zhruba měsíc, poté se buď vrátí na farmu, nebo je farmář nabídne zájemcům o chov. Do té doby má malý milovník zvířat čas zapsat se do jejich srdcí. Doufá, že ho třeba později, až je přijede navštívit, poznají a náklonnost mu oplatí.

Zdroje:  Standard.co.uk

Nejnovější články