Načítání obsahu, prosím počkejte

Letitá zvířecí láska hollywoodského šviháka

1. 11. 2019 – 12:07
0
Letitá zvířecí láska hollywoodského šviháka George Clooney označoval Maxe za lásku svého života | zdroj: Profimedia

George Clooney byl znám jako hollywoodský krasavec, po jehož boku se vystřídala řada krásných a slavných žen, on sám ale prohlašoval, že se nikdy (podruhé) neožení. To nakonec nesplnil, nicméně dlouho se zdálo, že jeho nejdelší životní "láskou" se stane vietnamské prase Max. S čuníkem totiž strávil skoro 20 roků.

Zatímco teď jsou prasátka domácími mazlíčky, kteří už opravdu nepůsobí výstředně, pár desítek let zpátky to přece jen trochu divočina byla.

Clooney nicméně v druhé polovině 80. let nekoupil prasátko pro sebe, ale pro svou tehdejší přítelkyni - herečku Kelly Preston. Poté, co se vztah rozpadl, zůstalo prasátko Clooneymu a stalo se jeho dlouholetým věrným společníkem.

Max byl znám tím, že se sexy hercem spí v posteli, Clooney o něm často žertoval a označoval ho za lásku svého života a známý je i jeho vtip, že by si Maxe vzal, pokud by byl schopen dostat ho do svatebních šatů.

Zvířecí parťák ho také jednou vzbudil krátce před otřesy půdy. A byl také znám tím, že ne každá z Clooneyho přítelkyní ho snesla. Prasátko mělo prostě jistá privilegia, ostatně Clooney mu říkal Max, the star - tedy Hvězda Max.

V roce 2005 médii proletěla zpráva, že Max zemřel, nebyla to však pravda. Tato smutná událost nastala až v následujícím roce, když Clooney zrovna propagoval svůj tehdejší novinkový snímek Berlínské spiknutí. Zpráva o úmrtí jeho prasečího miláčka, který byl v té době už částečně slepý a trpěl artritidou, ho zdrtila. Pro Maxe velice truchlil, navíc v tom roce zemřel i jeho buldok.

Nové prase už si Clooney nepořídil, na zvířata však nezanevřel. V současnosti ženatý hollywoodský elegán a otec dvou dětí chová se svou ženou, právničkou Amal, několik psů z útulků a štědře též přispívá na zvířecí charitu.

 

 

Zdroje:  https://www.people.com , thesun.co.uk , The Independent

Nejnovější články