Načítání obsahu, prosím počkejte

Královna zemřela. Co se stane s jejími psy?

10. 9. 2022 – 9:29
0
Královna zemřela. Co se stane s jejími psy? Královna Alžběta s jedním ze svých psů | zdroj: Profimedia

Britská královna Alžběta II. před pár lety ukončila svůj chov corgiů, z její bohaté psí smečky zbyli už jen čtyři mazlíčci. Nyní se po její smrti musí rozhodnout, kdo po královně převezme štafetu a o pejsky se bude starat.

Alžběta II. za svůj dlouhý život vlastnila více než třicítku corgiů a měla dokonce svůj vlastní chov. Kromě toho vlastnila i další plemena, například jezevčíky a dorgie, což jsou kříženci corgiů a jezevčíků. Před několika lety se však rozhodla chov omezit a následně ukončit, protože nad ním chtěla mít dohled a nechtěla, aby se o psy musel po její smrti starat někdo jiný.

Z bohaté smečky zbyli už jen čtyři mazlíčci - dva corgiové Candy a Muick, dorgi Sandy a nejmladší přírůstek, kokršpanělka Lissy, kterou pojmenovala po sobě. Není jasné, zda Operace London Bridge - tedy tajný scénář následujících dní po královnině smrti - obsahuje i pasáž o tom, co se s pejsky stane. Nicméně není pochyb o tom, že Alžběta o osudu svých miláčků jistě před smrtí rozhodla. Jen zatím přicházejí na řadu důležitější záležitosti...

profimedia-0116372634 Britská královna Alžběta II. a princezna Margaret ještě jako děti | zdroj: Profimedia

Britská média však už začala spekulovat o tom, komu péči o pejsky svěřila. Nejpravděpodobnější je, že najdou nový domov u některého z členů královské rodiny. V úvahu připadá nejspíš princ Andrew. „Předpokládám, že se o psy postará rodina. Pravděpodobně Andrew, protože je to on, kdo jí je dal,“ řekla serveru Newsweek královská biografka Ingrid Sewardová. Candy a Muick totiž nejsou přímými potomky královské chovatelské linie, ale dostala je jako štěňata v roce 2021 právě od svého syna. 

Kromě prince Andrewa by se novým páníčkem královniných psů mohl stát někdo z jejího personálu. Přece jen k nim měli nejblíž.

Zdroje:  Vlastní , Daily Mail , Newsweek

Nejnovější články