Načítání obsahu, prosím počkejte

„Eco pes“ nadšeně uklízí ulice. Odklidil už stovky pohozených plastových lahví

9. 12. 2022 – 9:22
0
„Eco pes“ nadšeně uklízí ulice. Odklidil už stovky pohozených plastových lahví Žádná plastová lahev ho nenechá v klidu | zdroj: Profimedia

Scruff neprojde bez zájmu kolem žádné plastové lahve, každou musí vzít do tlamy a alespoň chvilku si s ní pohrát. Chovatelé proto začali jeho posedlost smysluplně využívat - třináctiletý pes s duší štěněte tak během procházek s nadšením uklízí široké okolí svého bydliště. 

 

Starého psa novým kouskům nenaučíš? Rozhodně to neplatí pro třináctiletou border kolii Scruffa. Celý život miloval aportování. Nejdříve se tahal s klacky, což ho chovatelé odnaučili kvůli strachu z třísek, ale pak zhruba před rokem přesedlal na plastové lahve. Je jimi doslova posedlý. Každou, kterou uvidí, zvedne a chvíli si s ní pohraje. Jakmile objeví další, o tu původní okamžitě ztrácí zájem.

Jenže zatímco začátkem roku ji jednoduše upustil z tlamy zpátky na zem, není ji poslušně odevzdá do pytle, který s sebou jeho páníčci nosí na každou procházku. „Přišlo nám špatné, že zvedl láhev a pak ji znovu upustil. Lidi by si mohli říkat, že odhazujeme odpadky. Tak jsme ho přiměli, aby nám ty lahve začal nosit do tašky,“ říká chovatelka Yvonne Faulkner-Grantová z Nuneatonu.

Posbírané lahve vždy po procházce spočítají a uloží. Koncem roku je všechny chtějí odvézt na recyklaci. Rodina odhaduje, že letos Scruff posbíral zhruba tisícovku plastových lahví, které někdo zahodil na ulici nebo v přírodě. 

Scruff bude v recyklaci společně se svou rodinou pokračovat, dokud ho to bude bavit. Jen už nebudou nasbírané lahve schovávat celý rok, ale do sběrny je odvezou každý měsíc.

 

Zdroje:  BBC , Telegraph

Nejnovější články