Načítání obsahu, prosím počkejte

Bílému domu vládne kočka. Bidenová si sem přestěhovala svou Willow

31. 1. 2022 – 18:06
0
Bílému domu vládne kočka. Bidenová si sem přestěhovala svou Willow Seznamte se s americkou První kočkou Willow | zdroj: Profimedia

Chodby Bílého domu od nového roku brázdí kočička Willow. Novému mazlíčku prezidentovy manželky Jill Bidenové jsou dva roky a šedo-bílou barvu. Jméno nese podle rodného města první dámy - Willow Grove v Pensylvánii.

„Willow se zabydluje v Bílém domě se svými oblíbenými hračkami, pamlsky a spoustou míst na očichávání a objevování,“ řekl mluvčí první dámy Michael LaRosa.

Kočka podle něj udělala na Bidenovou dojem v roce 2020 při jedné ze zastávek při předvolební kampani v Pensylvánii, když vyskočila na pódium, čímž přerušila projev první dámy. Majitel farmy, kde kočka žila, podle LaRosy spatřil mezi první dámou a kočkou okamžité pouto a „věděl, že Willow a doktorka Bidenová patří k sobě“.

 

Podle agentury AP v Bílém domě nežila kočka od dob prezidentství George Bushe mladšího, který měl mazlíčka pojmenovaného India.

Willow se v Bílém domě připojí ke štěněti vlčáka Commanderovi, kterého Bidenovi dostali v prosinci od prezidentova bratra Jamese a jeho ženy. Prezident a první dáma se do své rezidence stěhovali původně s dvěma dalšími ovčáky, Champem a Majorem. Champ uhynul loni v červnu ve svých 13 letech, Majora prezidentský pár poslal k rodinným přátelům, protože se po příchodu do Bílého domu začal chovat agresivně a údajně i některé zaměstnance pokousal.

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články