Načítání obsahu, prosím počkejte

Bidenův ovčák pokousal ochranku. Psi musí z Bílého domu, prý jen dočasně

12. 3. 2021 – 8:11
0
Bidenův ovčák pokousal ochranku. Psi musí z Bílého domu, prý jen dočasně Champ (vlevo) a Major jsou noví první psi. | zdroj: Profimedia

Němečtí ovčáci Champ a Major si na svůj nový domov v Bílém domě zvykají mnohem hůř než jejich páníček, americký prezident Joe Biden. Mladší Major dokonce pokousal ochranku, a proto byli oba psi raději posláni zpět do prezidentova rodného města Wilmington ve státě Delaware. Bílý dům ale ujišťuje, že jde o dočasné vyhnanství, protože oba psi patří do rodiny.

Mluvčí Bílého domu Jen Psakiová v rozhovoru pro televizi MSNBC odpovídala na otázky týkající se průběhu incidentu vyhýbavě. Jednu věc však vyjádřila jasně - Champ a Major jsou členové rodiny Joea a Jill Bidenových.

Ovčáci by se měli tak do svého nového domova na prestižní adrese ve Washingtonu DC, kde se budou moci znovu prohánět na rozlehlých pozemcích s výhledem na jehlu Washingtonova monumentu, měli zase brzy vrátit.

Champa si rodina pořídila v roce 2008 poté, co byl Biden zvolen viceprezidentem a Barack Obama prezidentem. Pejska Bidenovi tehdy za volební vítězství slíbila jeho manželka Jill. Majora pak rodina adoptovala z útulku v Delaware před dvěma lety. „Ptali jsme se veterináře, co můžeme udělat pro to, aby Champ zůstal ve formě. Poradil nám, abychom si vzali mladého psa,“ vysvětlil před několika týdny Biden. Psi mají mnoho fanoušků na sociálních sítích.

Americká první dáma uvedla, že ovčáci si ale nezvykali na nový život v rezidenci amerických prezidentů zcela bez problémů. „Musejí jezdit výtahem, na který nejsou zvyklí. Také se chodí venčit (...) se spoustou lidí, kteří je hlídají,“ uvedla.

V prezidentské kampani Biden často své dva mazlíčky zmiňoval. „Možná, že nejsem objektivní, ale myslím, že Champ a Major budou skvělí první psi!“ nechal se například slyšet současný prezident. Major se dostal do zpráv již v listopadu minulého roku, když nově zvolený Biden při hře s ním uklouzl a vymknul si kotník.

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články