Načítání obsahu, prosím počkejte

Američanka cvičí jógu na koňském hřbetě. Ona i kůň si cvičení užívají

5. 6. 2022 – 11:13
0
Američanka cvičí jógu na koňském hřbetě. Ona i kůň si cvičení užívají Angela Nunezová spojila své dvě vášně - jógu a koně - v jedno | zdroj: Profimedia

Cvičit jógu na obyčejné podložce je nuda. Američanka se jako milovnice jógy a koní rozhodla spojit své dvě lásky v jedno. Pozice cvičí na koňském hřbetu. Její hřebec Snowy proti tomu nic nenamítá, cvičení je pro něj příjemnou masáží. 

Angela Nunezová z Virginie vyrůstala od malička u koní a je s nimi spojený celý její život. Jógu začala cvičit před patnácti lety a později ji začala i vyučovat. 

„Jóga a koně jsou moje dvě vášně, takže mě zajímalo, jak je zkombinovat,“ řekla v rozhovoru pro magazín Mashable. Nápad zapózovat v jedné z pozic na koňském hřbetě vznikl před devíti lety, kdy její jogínské studio uspořádalo fotografickou soutěž.

A zjistila, že je to fajn jak pro ni, tak i pro zvíře. „Společné cvičení prohloubilo důvěru mezi námi. Cílem jógy je zklidnit mysl a čím více mysl zklidníte, tím lépe uslyšíte, co vám kůň říká,“ tvrdí Nunezová.

Nikdy neprovádí pozice, které by mohly být pro Snowyho nepříjemné, nebo dokonce bolestivé. „Jeho pohoda je pro mě na prvním místě. Každý pozorovatel může říct, že si to užívá - často se olizuje, přežvykuje a zívá, což jsou u koní všechno signály klidu a relaxace,“ říká jogínka s tím, že je to pro koně v podstatě příjemná masáž nebo obdoba návštěvy chiropraktika. 

Nejnovější články