Načítání obsahu, prosím počkejte

Bernardýn, který zazářil v rodinné komedii

19. 10. 2019 – 6:12
0
Bernardýn, který zazářil v rodinné komedii Filmová rodina | zdroj: Profimedia

Filmy o bernardýnovi Beethovenovi patří k nejslavnějším "psím" snímkům filmové historie. Jejich natáčení však provázela jedna smutná záležitost. 

Pes, který si počátkem 90. let poprvé zahrál obrovského bernardýna se jmenoval Chris. Jeho výcvik měla na starost škola pro psy Accurate Animate Action a také Eleanor Keatonová - vdova po slavném komikovi Busteru Keatonovi.

Beethoven přitom nebyl první herecké angažmá tohoto velkého chlupáče. Objevil se také v populárním sitcomu Krok za krokem. 

Chris si zahrál v prvních dvou dílech Beethovena. Krátce poté však zemřel - ostatně ve filmu se objevil v době, kdy měl už přes deset roků. Co bylo dál? Nu, nakonec angažovali pro další natáčení hned několik zvířecích herců. 

Pes jménem Benz tak dělal většinu triků. Fenka Dolly si dobře rozuměla se štěňaty i dětmi. Nu a hafan Boomer třeba "slušně" slintal a válel se v bahně. 

Mimochodem první film, ještě s Chrisem, i přes žánr rodinné komedie provázela jistá kontroverze. Zlotřilý veterinář, který ve snímku kradl štěňata pro své pokusy, totiž pobouřil některé skutečné veterináře, kteří tvůrce filmu vinili z toho, že je staví do špatného světla. 

 

 

 

Zdroje:  Wikipedia.org , csfd.cz , Wolfstoria.org

Nejnovější články