Načítání obsahu, prosím počkejte

Na čem si pošmákne nejmenší pes světa?

27. 1. 2020 – 20:37
0
Na čem si pošmákne nejmenší pes světa? Na čem si pošmákne čivava? | zdroj: Profimedia

Čivava je nejmenší psí plemeno na světě. Jeho zástupci mají jistá stravovací specifika, není to však žádná "hrůza". Čím tedy čivavu potěšit a čemu se v přípravě menu vyhnout?

I v případě čivav se majitelé dělí na ty, kteří preferují průmyslově zpracovaná krmiva, chovatele, kteří raději "domácí menu", nu a pak jsou ti, kteří to střídají. V případě hotových směsích je, stejně jako u ostatních psů, třeba hledět na kvalitu a složení daného výrobku.

Někdy jsou k dostání granule i ve tvaru a velikosti, který čivava dobře "zpracuje" v malé tlamě. Jisté ulehčení u "hotovek" představují i doporučení ohledně toho, jak psíkům granule dávkovat.

Pokud však stoupnete ke sporáku, vězte, že čivavy mívají rády uvařené kuřecí maso a zeleninu, ovšem pošmáknou si i na vhodném ovoci. Ale pozor, jejich vybíravost je pověstná! Pokud tedy nabudete pocitu, že si příliš "vymrčují", buďte důslední a nenechte si "diktovat". 

Krmení je dobré rozdělit do dvou denních dávek. Majitelé by též měli dávat pozor na to, aby své miláčky nepřekrmovali. Tlusté čivavy mívají, doslova, těžký život. A kila se vždycky hůře shazují, než nabírají.

Jídlo podávejte zpravidla v pokojové teplotě. Nikdy neservírujte luštěniny, sladká jídla ani uzeniny. Jinak zaděláte pejskovi na pořádné potíže nejen se zažíváním ale i se zuby a očima. Což za krátkodobou "spokojenost" vskutku nestojí.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články