Načítání obsahu, prosím počkejte

Mladík rozmazluje své křečky lidskou stravou. Vaří jim špagety a palačinky

11. 3. 2023 – 9:18
0
Mladík rozmazluje své křečky lidskou stravou. Vaří jim špagety a palačinky Těstoviny, osvědčená klasika | zdroj: Profimedia

Dvojice syrských křečků ze Skotska by o sobě mohla s přehledem prohlásit, že má bohatší jídelníček než mnozí lidé. Jejich majitel se totiž nespokojil s tradiční potravou pro hlodavce a raději svým mazlíčkům vaří zmenšeniny lidských jídel. Pochutnávají si tak třeba na těstovinách, kari nebo třeba palačinkách.

Dvouletý Pan Marshmellow a několikaměsíční Pan Lékořice problém s nedostatečnou pestrostí potravy rozhodně nemají. Jejich dvaadvacetiletý majitel Anton Allan ze Skotska se rozhodl péči o své dva hlodavčí miláčky věnovat každou volnou chvíli. A také nezanedbatelné množství peněz. Zvířatům pravidelně připravuje a servíruje domácí stravu, kterou by byl hřích opovrhnout. 

Postupně už vyzkoušel a sestavil menu s více než stovkou položek - křečci ochutnali už těstoviny s různými omáčkami, dýňový nebo tvarohový koláč, kari nebo třeba palačinky. „Na začátku jsem jen zkoušel různé druhy ovoce a zeleniny. Ale pak jsem se rozhodl, že chci připravovat skutečná jídla,“ vzpomíná Allan s tím, že se nejdříve držel několika receptů na webu, pak ale začal experimentovat.

Po týdnech ochutnávek už zjistil, co Panu Marshmellowovi chutná a přizpůsobil tomu jeho jídelníček. Pan Lékořice je v rodině gurmetů nováčkem, takže u něj Allan teprve zjišťuje, co mu chutná nebo nechutná. Ale třeba s palačinkami prý zabodoval u obou křečků. 

Dvojice rozmazlovaných křečků má i svůj účet na TikToku, kde na jejich videích ch hledá nejen inspiraci k obědu 600 tisíc sledujících. 

 

@thehamsterstation He absolutely loves to have a picnic ❤️ #fyp #hamster #hamsters #hamstersoftiktok #thehamsterstation #pet ♬ Angeleyes (Sped Up Version) - april aries bae (SVT)
Zdroje:  glasgowlive.co.uk

Nejnovější články