Načítání obsahu, prosím počkejte

Tipy na hračky, které vaše domácí mazlíčky zaručeně zabaví

23. 8. 2023 – 11:26
0
Tipy na hračky, které vaše domácí mazlíčky zaručeně zabaví zdroj: Unsplash.com

Máte doma pejska nebo kočičku a půdu plnou hraček po dětech? Ušetřete si peníze i cestu do chovatelských potřeb a hračky dejte svým domácím mazlíčkům. Ti je s nadšením přijmou za své a vyhrají si s nimi ve chvílích, kdy jim zrovna nemůžete věnovat svou pozornost. Mláďata nejsou o tolik odlišná od dětí, také potřebují v pelíšku plyšáka na pomazlení a míček, za kterým se mohou honit.

Nakupte stejné hračky pro celou rodinu

Domácí mazlíčci jsou ve výběru hraček nenároční, hlavně ať se dají okusovat a trhat drápky. Hračky pro děti, které již mezi ratolestmi nemají využití, tak mohou zdědit jejich čtyřnozí kamarádi a užít si je dosyta. Dbejte na bezpečnost a ujistěte se, že na hračkách nejsou tvrdé drobné části, které by zvíře mohlo vykousat, spolknout a zadusit se. Pozor tedy na knoflíkové oči u plyšáků a podobně.

Potěšte psa oblíbenými hračkami

Psi, především ve štěněcích měsících, potřebují útočiště pro návaly energie a také pro rostoucí zoubky, které musí do něčeho nutně zaklesnout. Při výběru hraček tak myslete na jejich funkčnost a různorodost. Vedle plyšových hraček nezapomeňte pejskovi pořídit hračku na přetahování, kousací kostičku, ale také míček nebo létající talíř, za kterými se bude moci honit. Hračky mohou psy také učit a stimulovat myšlení, k tomu nejlépe poslouží psí hlavolamy, do kterých schováte pamlsky a pes se bude postupně učit, jak se k odměnám dostat.

Dopřejte zábavu i kočkám

Kočky jsou reaktivní zvířata, při hraní vyhledávají zvuky a pohyby, které mohou lovit. Ať už budete kočce svítit laserem na zeď, nebo budete po zemi kutálet míček s rolničkou, kočka se vrhne střemhlav na svou „kořist“. Kromě loveckého instinktu je důležité ukojit u koček jejich potřebu obrušování drápků. Dopřejte jim škrabadla, na kterých se mohou vyřádit – raději než na sedačce. Kočky jsou vysoce inteligentní stvoření, a je proto třeba zaměstnat jejich hlavu pomocí hlavolamů. Uvidíte, jak je interaktivní hry budou bavit a jak úspěšně stimulují kočičí mozek.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články