Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak rozeznat sezónní línání psa od zdravotních problémů a co dělat

27. 6. 2022 – 15:02
0
Jak rozeznat sezónní línání psa od zdravotních problémů a co dělat zdroj: Tisková zpráva

Výměna srsti je normální fyziologický proces, ale zpozornět je třeba, když jde o nadměrné línání.

Každý majitel dobře zná svého pejska a je zvyklý na množství srsti, které před létem a na podzim ztrácí. Sezónní línání u psa je normální, ale pozorujete-li opravdu masivní úbytek srsti, případně se pejsek neustále škrábe na určitém místě, dokonce zpozorujete řídkou srst a prosvítající kůži, je načase navštívit veterináře. Za nadměrnou ztrátou srsti může být:

  • alergie na určitou složku v potravě,
  • paraziti, například blechy,
  • některá hormonální onemocnění nebo onemocnění štítné žlázy.

Pes však může mít i nedostatečně vyváženou stravu a potřebuje vitamíny a minerály navíc. Správná péče o psa zahrnuje také výběr vhodného krmiva po poradě s veterinářem, protože každé plemeno může mít jiné nároky na složení stravy. A není třeba zapomenout ani na vhodnou kloubní výživu. Podávat můžete i čistý kolagen, který má skvělou výhodu – kromě zdravého pohybového aparátu bude u psa udržovat i dobrou kondici kůže, a spolu s tím i pěknou srst.

IMG_20190909_125613 zdroj: Tisková zpráva

Čistý kolagen může být tedy nápomocný při řešení problémů s nadměrnou ztrátou srsti. „Velmi dobře fungují například různé kolagenové přípravky, které vlastně podporují ty jednotlivé chlupy a chlupové váčky, ta srst je pak zdravější, až tak nevypadává, je lesklejší,“ potvrzuje MVDr. Hana Lešetická z veterinární kliniky BUDvet. Takový 100% čistý mořský kolagen je na trhu pod českou značkou Incapet Collagen. Jeho výhodou je to, že při výrobě se kolagen z mořských ryb štěpí velmi šetrně pomocí specifických enzymů, vznikají kolagenové peptidy se zachovanou strukturou, následuje mikronizace. Díky tomu vznikne bioaktivní kolagen v prášku, který tělo psa rozpozná a dokáže si z něho vytvořit nový kolagen, kterým zásobuje zejména kůži a kloubní chrupavky.

IMG_0662 zdroj: Inzerce

Majitelé fenky Rhey hodnotí výsledky po podávání: „Jelikož je to plemeno středního vzrůstu, dostává Incapet Collagen od dvou měsíců pro zdravý růst a vývoj kloubů a chrupavek. Navíc má nádhernou lesklou a hladkou srst.“

Incapet Collagen:

  • podporuje zdraví kůže a regeneraci chlupových folikul,
  • podporuje růst srsti, zlepšuje její kvalitu,
  • napomáhá hojení kožních chorob a jizev po zraněních, alergiích či zákrocích 
  • ovlivňuje i lepší růst drápků a jejich zvýšenou kvalitu.

Kromě toho:

  • podporuje strukturu chrupavek a zlepšuje tak pohyblivost kloubů, 
  • zlepšuje pevnost kostí, 
  • podporuje zdravou strukturu dalších pevných a měkkých tkání, mimo jiné i dásní a zubů.

 

Masivní vypadávání srsti u psa doporučujeme řešit. Incapet Collagen však pomůže při jakékoli příčině podpořit zdraví kůže a výrazně pomoci.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články