Načítání obsahu, prosím počkejte
Ara rudobřichý

Ara rudobřichý

Latinský název:
Orthopsittaca manilata
Délka:
46-51 cm
Hmotnost:
290-3900 g

Ara rudobřichý (Orthopsittaca manilata) se vyskytuje na severní polovině Jižní Ameriky. Ve své domovině je značně rozšířen. Původně obýval převážně bažinaté porosty, dnes už zaletává i kukuřičné plantáže, do sadů a na obilní kultury. V bažinatém biotopu se ptáci nemusí bát predátorů a ostatních rušivých elementů a proto žijí zpravidla v hejnech. Tento menší druh ary má zelené zbarvení s olivým hřbetem a hnědavě červenou spodní částí břicha. Temeno a líce jsou slabě modravé, zobák je černý a nahá lícní oblast žlutavě bílá. Jeho hlas není tak silný jako u ostatních arů – připomíná naříkání a vřískání. Ara rudobřichý je nejbližším příbuzným nejohroženějšího druhu rodu ara, což je

Říše:
živočichové
Kmen:
strunatci
Podkmen:
obratlovci
Třída:
savci
Podtřída:
letci
Řád:
papoušci

Zdroje:  Wikipedie