Načítání obsahu, prosím počkejte

Zanedbaná, vyhublá a s krvavou ránou na krku. Nadace bojuje za spravedlnost pro Bambi!

Zanedbaná, vyhublá a s krvavou ránou na krku. Nadace bojuje za spravedlnost pro Bambi! zdroj: psy.pl

S hlubokou, krvácející, špinavou a několik dní starou ránou na krku byla vyhozena na oplocený pozemek v obci Osiek Mały (Velkopolské vojvodství). Kdo je pachatelem tohoto bestiálního činu?

Je to jeden z těch příběhů, které se dotknou nejednoho srdce. Kolik škody může člověk napáchat? Hodně. Jak zjistila fenka odložená na oploceném pozemku. Když jsme Bambi uviděli, zděsili jsme se. Jak mohla ještě stát na tlapkách?

 

"Je zázrak, že žije"

Bambi byla převezena na jednu z varšavských veterinárních klinik. Po důkladné prohlídce a vyšetření bylo zjištěno, že zranění bylo způsobeno smyčkou nasazenou na krk. Byla na ní snad pověšena? Nebo ji snad táhli? To se veterinářům nepodařilo zjistit. Ví se však, že rána byla stará několik dní. Začala granulovat, což znemožnilo operaci. 

 

"Protože se rána už začala hojit, bylo by třeba ji ještě více rozříznout... a tam už nebyla žádná tkáň, kterou by bylo možné dále řezat. Rána byla opravdu hluboká. Na naléhání lékařů jsme se rozhodli, že necháme ránu zahojit samotnou a pak bude provedena opravná operace." Komentovali dobrovolníci z Nadace pes Karmel. 

 

V den, kdy byla opuštěna, byla Bambi velmi vyhublá. Zuby feny naznačují, že mohla být držena v kleci, ze které se snažila dostat tím, že ji kousala. Mohlo se zdát, že teď už to bude jen lepší. Bohužel několik dní po vyzvednutí Bambi z veterinární kliniky se ukázalo, že fena trpí epilepsií. Během jednoho dne dostala dvouhodinový a čtyřhodinový záchvat.

 

"Usilujeme o spravedlnost pro Bambi"

Pes Karmel je nezisková organizace, jejímž cílem je zachraňovat zvířata - zejména psy, kterým ublížili lidé. Je to mladá a malá nadace, takže každý cent má cenu zlata.

Kdo by chtěl podpořit sbírku na léčbu a spravedlnost pro Bambi, může tak učinit na tomto odkazu: www.ratujemyzwierzaki.pl/bambi-gardlo.


"Při vytváření sbírky jsme stanovili určitou odhadovanou částku potřebnou na její léčbu a údržbu. Bambiin případ nás již mnohokrát překvapil. Stále se objevuje něco nového a předpokládáme, že ani ona nebude moci v dohledné době odejít do nového domova. Proto se netajíme tím, že potřebujeme finanční prostředky, jsme maličká nadace. Pokud by někdo chtěl Bambi podpořit, budeme mu velmi vděční." Říkají dobrovolníci.


Nadace Pes Karmel po pachateli tohoto bestiálního činu stále pátrá. Každý, kdo pozná Bambi, je požádán, aby se ozval. Nadace zaručuje anonymitu.

Informace lze zasílat na e-mailovou adresu zgloszenia@pieskarmel.pl nebo prostřednictvím formuláře na odkazu: www.pieskarmel.pl/zgloszenia.


"Zrůda, která jí to udělala, nemůže zůstat nepotrestána. Zatím se nepodařilo zjistit, kdo je pachatelem této bestiality. Pátrali jsme mezi komunitami v okrese Kolo. Je také velká pravděpodobnost, že pachatel není z této oblasti, ale právě tam se psa zbavil - co nejdále od svého bydliště. Mohl by žít kdekoli, proto prosíme o pomoc každého, kdo by našeho psa poznal." Apeluje Nadace Pes Karmel. 


Je možné se po tak kruté zkušenosti znovu radovat ze života? Po provedené léčbě se Bambiin stav výrazně zlepšil, i když následky utrpěného zranění stále pociťuje, zdůrazňuje Nadace Pes Karmel.


 


Zdroje:  psy.pl , facebook.com/fundacjapsakarmela

Nejnovější články