Načítání obsahu, prosím počkejte

V nouzi poznáš přítele. Gekon zaútočil na hada, co chtěl sníst jeho přítele

25. 3. 2022 – 8:59
0
V nouzi poznáš přítele. Gekon zaútočil na hada, co chtěl sníst jeho přítele Hadovi se zakousl do krku | zdroj: Profimedia

V Thajsku jsou na všudypřítomnost velkých plazů už zvyklí. Přesto se studentům jedné školy v provincii Rayong naskytl unikátní pohled na rvačku tří velkých plazů. To když se gekon pokusil zachránit svého přítele ze smrtícího sevření škrtiče.

Souboje mezi ještěry a hady jsou nejen v Thajsku poměrně častým jevem. Většinou se však odehrávají někde v ústraní v džungli, nikoli na školním pozemku. Velký škrtič si tam však vyhlídl menšího gekona, který se vyhříval na sluníčku.

Když útok na druha zahlédl jiný gekon, spěchal hned svému příteli na pomoc. Sešplhal po zdi a na hada neohroženě zaútočil. Zakousl se mu do hlavy a snažil se dosáhnou toho, aby škrtič své sevření povolil. Leč nepodařilo se mu to - had se vysmekl a statečný ještěr se následně musel pakovat z místa.

Příběh má ale i tak šťastný konec! Souboj plazů celou dobu z oken třídy sledoval místní učitel Wijithra Kaewwongsa. Když se k trojici opatrně přiblížil, had zpanikařil a zanechal svou kořist na zemi. Živou, byť pořádně otřesenou.

 

Zdroje:  Profimedia , Facebook

Nejnovější články