Načítání obsahu, prosím počkejte

Úmyslně vypustil své psy na divočáky, pak požadoval eutanazii zmasakrované feny!

Úmyslně vypustil své psy na divočáky, pak požadoval eutanazii zmasakrované feny! zdroj: psy.pl

O incidentu informovala na sociálních sítích žena pracující na klinice. V sobotu tam byli ve vážném stavu převezeni dva psi. Měli být vypuštěni ve volné přírodě na divočáky, čímž se chovatel chlubil. Krátce poté požádal o eutanazii více zmasakrované feny.

Na internet se dostaly fotografie doslova zmasakrovaného psa. Jak se později ukázalo, rány po celém těle byly důsledkem střetu zvířete s divočákem. Tento incident není náhodný. Paní Lidia, která pracuje na klinice, kam byla zmasakrovaná fena a další pes odvezeni, o celé situaci napsala na Twitter. Čtyřnozí psi přežili, ale fena Ara si vyžádala více než hodinovou operaci. Její tělo bylo rozsekané, celé zakrvácené a s četnými otevřenými ranami. 

Vypustil své psy na divočáky! Později požádal o eutanazii feny!

Podle vyprávění paní Lidie nechal opatrovník fenky, která byla na kliniku převezena ve vážném stavu, záměrně vypustit ji a dalšího psa do volné přírody. Zmasakrované tělo psa, místo aby bylo pro opatrovníka poučením, bylo zdrojem pýchy. Potěšený muž se prý chlubil, že psi zvládli 300kilogramového kance. Mimochodem naznačil, že jakmile se zvířata zotaví, plánuje je opět vzít do "akce". Za zmínku stojí, že Ara se na klinice objevila podruhé během čtrnácti dnů. 

 

"Včera jsem s ním zažila nepříjemnost při službě na toaletě na rány té feny. Chlubil se oběma akcemi s divočáky, říkal, že až se psi uzdraví, koupí si na další "akci" "kliku" nebo středoasijského pastevce. Sotva jsem vydržela, abych ho nesrazila k zemi." Píše paní Lidia na Twitteru. 

 

Ara má dočasný domov a peníze na léčbu

Dnes už má Ara dočasný domov a péči jedné z nadací. Dostala se tam proto, že se jí opatrovník, když se dozvěděl o nákladech na léčbu fenky, vzdal a přál si, aby byla utracena. Paní Lidii toto drama nebylo lhostejné a rozhodla se pro Aru porušit nepsané pravidlo. O všem informovala policii.

 

"Dnes si chlapík vyzvedl psa v lepším stavu a požádal o eutanazii feny, protože "na léčbu nejsou peníze". Odmítl jí zaplatit léčbu a řekl, že pokud ji lékaři nechtějí uspat, ať ji odvezou do útulku. Jsem v háji, vážně. Nepsaným pravidlem práce ve veterinárních klinikách je, že naše klienty nehlásíme, protože by mohli dělat bordel na internetu, vtrhnout do kliniky s hádkami a podobně. Porušila jsem pravidlo a zavolala policii. Samozřejmě, že cokoli z toho, co jsem vytvořila, mohu jít na policejní stanici nahlásit podezření z trestného činu"  – čteme v záznamu. 

 

Aby se fenka mohla zotavit, byla založena sbírka na její léčbu. Vybralo se již více než 18 tisíc zlotých. Částka pokryje náklady na léčbu a rehabilitaci, na kterou byla fenka odeslána. 

 

Zdroje:  psy.pl , facebook.com/Fundacja.AST

Nejnovější články