Načítání obsahu, prosím počkejte

Přímý přenos z domácnosti sýkorek má miliony zhlédnutí

28. 7. 2021 – 10:59
0
Přímý přenos z domácnosti sýkorek má miliony zhlédnutí Laskavá péče sýkorčích rodičů | zdroj: Profimedia

Britský milovník ptáků chtěl své rodině a přátelům trochu zpříjemnit lockdown, a tak na svou zahradu pověsil ptačí budku, do které vložil on-line kameru. Ptačí pár se nestěhoval obratem a během týdne mělo vysílání ze života rodinky sýkorek deset milionů zhlédnutí. Nyní se sledovanost jeho kanálu blíží padesáti milionům zhlédnutí.

Je bizarní, že to zajímá a fascinuje tolik lidí, říká v rozhovoru pro BBC John Chadwick, který se živí jako zvukař britských rockových hvězd. Původně si jen chtěl zkrátit dlouhou dobu lockdownu, než zase bude moci vyrazit na koncerty. Jenže jeho kanál si brzo našel spoustu nových diváků.

A aby ne! Páru sýkor modřinek trvalo jen pár hodin, než budku umístěnou tři metry nad zemí objevil, a hned se začal pilně zabydlovat. Kamera tak přinesla unikátní pohled na celý proces hnízdění od zakládání hnízda, přes sezení na vejcích, klubání, krmení a občas nechyběla ani dramata - například v podobě útoku špačka. 

Pohled do ptačí domácnosti tak v sobě pro diváky spojil jistý druh voyerismu a fascinace přírodou. A to, že jsou záběry mimořádně roztomilé, není ani třeba zdůrazňovat. 

Chadwick začal s nepřetržitým online vysíláním, později přidal sestřihy z jednotlivých dní a záznamy končí vylétnutím ptáčat z hnízda. V oblíbenosti jednoznačně vede osmiminutový sestřih od založení hnízda po snesení prvního vejce, který má 35,5 milionu zhlédnutí. Všechna videa pak mají více než 49,5 milionu zhlédnutí.

 

Zdroje:  BBC , Youtube

Nejnovější články