Načítání obsahu, prosím počkejte

PES BRUTÁLNĚ ZRANĚNÝ SADISTY! Dostal druhou šanci na život

PES BRUTÁLNĚ ZRANĚNÝ SADISTY! Dostal druhou šanci na život zdroj: cbsnews.com

Je možné se po kruté zkušenosti znovu radovat ze života? Psí senior Pay de Limon každý den dokazuje, že ano. 

Kolik škody může člověk napáchat? Hodně. Jak zjistil pes jménem Pay de Limon (Lemon Pie). V roce 2011 byl tento voříšek zmrzačen a poté vyhozen do popelnice. Přestože utrpěl velkou újmu, dnes je z něj šťastný psí senior, který se v současné době uchází o titul amerického domácího mazlíčka roku.

Pes s useknutými tlapkami

Před více než deseti lety obdržel místní útulek pro zvířata v Mexiku hlášení o zmrzačeném psovi. Podle zakladatelky Milagros Caninosové brutální útok na zvíře provedli členové mexického drogového gangu.

 

Lemon Pie narazil na skupinu organizovaného zločinu. "Členové gangu použili bezbranné zvíře k mučení. Usekli mu přední tlapky - stejně jako to dělají, když uneseným lidem usekávají prsty." Komentovala Patricia Ruizová pro agenturu Reuters.

 

zdroj: UnoTV/youtube.com

 

Dojemný důkaz lidské krutosti

Zaměstnanci organizace na ochranu zvířat se rozhodli udělat vše pro to, aby zvířeti alespoň minimálně nahradili utrpěnou újmu. Rekonvalescence Lemon Pie trvala rok a za peníze vybrané během sbírky mohli zakoupit bionické protézy. Díky novým tlapkám získal pes sebevědomí a užívá si života stejně jako jeho zdraví bratři.

 

Lemon Pie si postupně zvykl na nošení protézy. Začátky byly těžké, ale každým dnem to bylo lepší a lepší. "Dnes běhá na protéze tak rychle, že je těžké s ním udržet krok." Uvádějí pracovníci organizace na ochranu zvířat. 

 

Oblíbenec Ameriky

Příběh tohoto psa zasáhl miliony lidí po celém světě. Lemon Pie se také zasloužil o vystoupení v populárním americkém televizním pořadu The Oprah Winfrey Show. Psí senior byl také nominován na cenu "Oblíbené zvíře Ameriky". Podle organizátorů ankety je Lemon Pie v současné době na prvním místě - od veřejnosti získal rekordní počet hlasů. Vítěz bude zveřejněn v časopise Dogster a získá také odměnu 5 000 dolarů (přibližně 22 350 Kč). Pevně mu držíme palce. 

Zdroje:  psy.pl , cbsnews.com

Nejnovější články