Načítání obsahu, prosím počkejte

Papouščí vášeň ve vzduchu

13. 4. 2020 – 17:32
0
Papouščí vášeň ve vzduchu Vášeň dvou papoušků | zdroj: Profimedia

Vypadá to jako abstraktní obraz od nějakého výstředního umělce - zkrátka rozmazané barevné šmouhy na světle modrém pozadí. Ve skutečnosti jde o papoušky, kteří si užívají ve vzduchu bez toho, že by se vůbec dotkli země. Vychutnejte si hru barev, kterou předvedli.  

Indický fotograf Vishesh Kambo pořídil unikátní fotografie dvojice papoušků, kteří se proti sobě vrhali a užívali si vášnivé chvilky. Vše se přitom odehrálo ve vzduchu bez nutnosti přistání. Ptačí milenci tak ve vzdušném prostoru předváděli neuvěřitelné kreace, při kterých vynikly jejich překrásné barvy.

Samec a samička poletovali kolem sebe, přibližovali se, naráželi o sebe, než se pustili do vášnivého boje. Na některých fotografiích jsou do sebe natolik zaklesnutí, že těžko odlišit jednoho papouška od druhého. Splývají tak v jeden barevný flek.

Papoušci uspořádali hotový ohňostroj barev. Samec a samička původně seděli na větvi a vypadali docela spokojeně, ale zničehonic mezi nimi vypukl tenhle milostný tanec nad zemí. Dramatické momentky fotograf zachytil v blízkosti svého domova v Gurdaspuru v Indii.  

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články