Načítání obsahu, prosím počkejte

Opice unesla malé štěně, tři dny ho držela jako „rukojmí“

24. 9. 2021 – 11:58
0
Opice unesla malé štěně, tři dny ho držela jako „rukojmí“ Opice unesla a tři dny držela jako rukojmí dvoutýdenní štěně. | zdroj: Profimedia

Tři dlouhé dny prožívalo dvoutýdenní stěně z Malajsie nepředstavitelný horor. Unesla ho divoká opice a odmítala ho pustit z náručí. Vysílené a vyhladovělé mládě, nakonec upustila poté, co se ji místním podařilo vyděsit a zahnat zpět do džungle.

Únoskyně podle zachránců z malajského města Taman Lestari Putra zřejmě patřila k místnímu gangu divokých opic, které kradou z domů jídlo - a poslední týdny jsou podezřelé i z podivných ztrát domácích mazlíčků, včetně koček a psů. Štěně zřejmě pocházelo z některého z vrhů místních potulných psů, píše server Indiatimes.com

Psa v náručí opice si místní všimli 16. září a opakovaně se ho pokoušeli zachránit, ale opice vždy stihla utéct zpět do lesa. Přestože v roli rukojmí štěně evidentně nebylo dobrovolně, podle svědků se k němu opice chovala velmi hezky - jako by šlo o její mládě.

Místní však měli strach o jeho zdraví, protože vypadalo, že hladoví. Po několika neúspěších se jim 18. září podařilo opici vyplašit, když po ní začali házet drobné kamínky a větve, a ta tak pejska upustila a utekla zpátky do lesa. Štěně naštěstí neutrpělo žádná zranění a po nakrmení bylo ve stabilizovaném stavu. Od svého zachránce, který ho nakonec adoptoval, dostalo jméno Saru.

Zdroje:  Indiatimes.com

Nejnovější články