Načítání obsahu, prosím počkejte

Liška, která dává dobrou noc německému prezidentovi, dostala jméno Theo

9. 2. 2021 – 10:09
0
Liška, která dává dobrou noc německému prezidentovi, dostala jméno Theo Liška žijící u sídla německého prezidenta dostala jméno Theo. | zdroj: instagram.com/bundespraesident.steinmeier

Liška, která je pravidelným návštěvníkem zahrady německého zámku Bellevue, se dočkala jména. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier, který si hosta svého sídla oblíbil, ji pojmenoval Theo - podle prvního spolkového prezidenta Theodora Heusse.

Steinmeier před měsícem na svém oficiálním instagramovém účtu vyzval, aby mu lidé pomohli s hledáním jména pro lišku, která se pravidelně objevuje v zahradách zámku Bellevue. Pod příspěvkem na instagramu se následně objevilo 10 tisíc návrhů, další jména lidé posílali e-mailem i v ručně psaných dopisech.

Nejčastěji na sociální síti lidé navrhovali, aby zvíře neslo jméno některého z německých politiků - ať už současných či bývalých. Kromě prvního prezidenta Heusse se tak zrzavá šelma mohla jmenovat i po někdejším kancléři Willym Brandtovi či současné předsedkyni vlády Angele Merkelové. Někteří uživatelé dokonce navrhovali, aby se kmotrem lišky stal sám Steinmeier, a ona tak nesla jméno Walter či Steini.

"Asi si dokážete představit, že to nebylo vůbec lehké vybrat jediné jméno," uvedl na instagramu prezident. "Ale 'Theo' se mi obzvlášť líbil," dodal.

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články