Načítání obsahu, prosím počkejte

Kráska a koloušek: Neobvyklý mazlíček Audrey Hepburnové

19. 4. 2021 – 17:09
0
Kráska a koloušek: Neobvyklý mazlíček Audrey Hepburnové To, že si Audrey Hepburnová vzala kolouška k sobě domů, pomohlo navázat přátelský vztah, který byl pak potřeba pro natáčení | zdroj: Profimedia

Kamkoli oscarová herečka Audrey Hepburnová vstoupila, budila pozornost. Koncem 50. let to platilo ještě výrazněji – krásnou hvězdu filmového plátna totiž na každém kroku doprovázel roztomilý koloušek Pippin.

Přestože byla Hepburnová milovnicí zvířat, nezvyklý domácí mazlíček nebyl tak úplně její volbou. V roce 1958 herečka natáčela snímek Zelené království, ve kterém ztvárnila dívku z džungle, které dělá společnost malý koloušek. Protože bylo nutné, aby zvíře herečku následovalo, navrhl trenér zvířat, aby si Hepburnová již pár týdnů před začátkem natáčení zvíře vzala k sobě, aby si na sebe zvykli.

Filmová diva se rozhodně nebránila, kolouškovi se láskyplně věnovala, krmila ho z lahvičky, brala ho všude s sebou – na procházky, nákupy a dokonce i párty. Kdykoli měla volnou chvíli, mazlila se s ním, a dokonce mu nechali doma vyrobit pelíšek na míru.

profimedia-0015761504 Herečka měla s Ipem úžasný vztah. | zdroj: Profimedia

Z herečky a Ipa, jak ho láskyplně nazývala, se stala nerozlučná dvojka, nad kterou jihlo srdce všem, kdo je společně vidět. Tedy až na jejího yorkšírského teriéra Pana Famouse, který na lesního vetřelce prý pěkně žárlil.

Když skončilo natáčení, musela Hepbournová Pippina vrátit, což jí prý zlomilo srdce. O jeho dalším osudu se toho příliš neví, vzhledem k velikosti dospělého jelena je však jasné, že doma ho chovat nemohla. Některé zdroje zmiňují, že se s Ipem setkala ještě pár měsíců po dotočení filmu – poté, co v lednu 1959 potratila, jí měl Ip údajně pomoci dostat se z depresí.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články