Načítání obsahu, prosím počkejte

Kočka se naučila na klavír a hrou si říká o jídlo

16. 8. 2020 – 9:36
0
Kočka se naučila na klavír a hrou si říká o jídlo Winslow hraje na klavír vždy, když chce upoutat pozornost. Nejčastěji, když má prázdnou misku | zdroj: YouTube.com

Hlasité mňoukání kočky, která se dožaduje jídla, nepovažují za libý zvuk snad ani ti nejvěrnější kočkofilové. Chcete-li se nepříjemného zvuku zbavit, pořiďte své kočce klavír a pusťte jí video amerického mourka Winslowa. 

Muzikantka Kate Nyxová z Filadelfie se ujala nyní sedmiletého kocourka, když ho našla jako kotě krčit se po zápase se psem v rohu zahrady. Netrvalo to dlouho a Winslowa zaujal dětský klavírek, který si jeho nová panička před lety koupila. Chvíli se s ním oťukával a pak se hra na něj stala pro kocourka příjemným zpestřením dne.

A protože měl Winslow poměrně nepříjemný zlozvyk dožadovat se potravy hlasitým mňoukáním, jako by ho někdo vraždil, zkusila ho Nyxová naučit říkat si o jídlo nikoli řevem, ale hrou na klavír. A že mu to opravdu jde!

Hudebně nadaného kocourka hra na klavírek tak baví, že ji postupně začal používat jako univerzální komunikační metodu - od žádosti o jídlo až třeba po upozornění na to, že by mu měla panička vyčistit záchůdek. "Bere to jako obdobu odměny za úspěšný lov," říká kocourkova majitelka.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články