Načítání obsahu, prosím počkejte

Když se kočka naštve, uteče před ní i slon

21. 11. 2020 – 18:55
0
Když se kočka naštve, uteče před ní i slon S naštvanou kočkou není radno si zahrávat. Ví to i sloni | zdroj: Profimedia

Kočku, která na svém pozemku nestrpí cizí zvířata, se nevyplatí dráždit. Přesvědčil se o tom i čtyřtunový sloní samec, který se v noci na zahradu domu vydal hledat potravu. Tříletá Simba se s ním vůbec nepárala.

Pětatřicetiletý sloní samec Pai Salick je pro obyvatele thajského Nakhon Nayoku už známá firma. Žije v nedaleké džungli, ale v noci se často vydává hledat potravu na zahradách domů na kraji lesa. Tentokrát však narazil!

Simba nemá rád, když mu někdo narušuje teritorium, tedy zahradu. A je jedno, jestli jde o jinou kočku, psa, myš… nebo slona. Jako správná nebojácná kočkovitá šelma proti vetřelci zuřivě vyrazil a zlověstným syčením dal tlustokožci najevo, že není vítaný.

Tomu by sice stačil jeden krok, aby se drobného hlídače zbavil, místo toho se ale rezignovaně otočil na patě a odešel o dům dál.

Podobné návštěvy slonů v lidských obydlích nejsou v thajských oblastech blízko džungle žádnou výjimkou. Hladoví sloni se mezi lidi vydávají stále častěji. Ti ale proti nim nesmí nijak zasáhnout, protože je slon thajským národním zvířetem, navíc chráněným.

Zdroje:  news18.com

Nejnovější články