Načítání obsahu, prosím počkejte

Okaté krasavice, které boří předsudky

20. 2. 2020 – 13:57
0
Okaté krasavice, které boří předsudky Kočičí dámy jsou velké krasavice | zdroj: Profimedia

Původně byly označeny za "divné", pak se staly hvězdami sociálních sítí. Kdo? Dvě kočičí krasavice s neobvyklým kukučem.

Když Američanka Sarah Jenkinsová sdílela na internetu fotky svých koček, dvouleté Rosie a její roční dcerky Poppy, dostalo se jí reakcí, které zabolely. Lidé jí totiž napsali, že kočky vypadají podivně a působí jako zlé.

Pravda, Rosie a Poppy nejsou jen tak ledajaké kočky. Jednak jsou to zástupkyně plemene sphynx - tedy s holou a takzvaně "vrásčitou" kůži. Kočky Jenkinsové pak mají navíc takzvanou heterochromii, tedy každé oko jiné. Různobarevnost, která se objevuje u psů i lidí, může být buď vrozené povahy nebo vznikne v důsledku nemoci. Rosie a Poppy s ní už přišly na svět. Obě mají jedno oko hnědožluté a druhé jasně modré.

A právě to jak jsou odlišné, některé lidi tuze popouzelo.

Jenkinsovou to nejdříve mrzelo, pak se však rozhodla svým kočkám založit instagramový profil. Ten se dočkal mnohem milejší odezvy, Rosie a Poppy mnohé followery jednoduše fascinují. A i když i tady se podle Jenkinsové někdy najdou ošklivé komentáře, nestáhla se do ústraní. 

Profil, který má desítky tisíc sledujících, podle ní pomáhá k překonávání stereotypů ohledně těchto koček. Zdůrazňuje, že zástupci a zástupkyně tohoto plemene nejsou zlé, ale naopak velice mazlivé a vřelé ke svým blízkým.

Zdroje:  Profimedia , Daily Mail

Nejnovější články