Načítání obsahu, prosím počkejte

Hlídací pes prospal ozbrojené přepadení klenotnictví

21. 2. 2021 – 7:52
0
Hlídací pes prospal ozbrojené přepadení klenotnictví Ze spánku se Lucky nenechal vyrušit ani ozbrojenou loupeží. | zdroj: Profimedia

GALERIE Pořídit si huskyho jako hlídacího psa není zrovna dobrý nápad. Přesvědčil se o tom i majitel klenotnictví, když pes se jménem Lucky v klidu prospal celou ozbrojenou loupež. Ta byla sice v rámci testování jeho hlídacích schopností jen fingovaná, chlupáč ale zkoušku projel na plné čáře…

Záběry a fotky z bezpečnostní kamery, kdy severský chlupáč v klidu chrupká, zatímco na jeho páníčka míří pistole, jsou svým způsobem vtipné. A možná překvapivé – vždyť většina psů by se ve chvíli, kdy do místnosti vrazí člověk, který huláká na jejich pána, zvedla a na útočníka minimálně začala vrčet.

Chovatelé husek však vědí své. Jen těžko byste hledali plemeno, které je na roli hlídače méně vhodné. „Přepadený“ thajský klenotník Worawut Lomwanawong se dokonce pokoušel psa nenápadně šeptem vzbudit. Neúspěšně. A tak zatímco Lucky sladce spal, zloděj si odnášel v pytli svůj lup.

Chovatel prý zkoušel psa pro obdobné případy trénovat, nicméně evidentně ne příliš úspěšně. Kdyby šlo o skutečné přepadení, byl by klenotník možná už mrtvý. Nebo taky ne – co když prostě jen Lucky věděl, že jde o hru, a nestálo mu proto za to obětovat odpočinek? Kdo ví, Lomwanawong ho ale vyměnit rozhodně neplánuje, jeho přítomnost v krámu mu prý nosí štěstí. A to je hlavní.

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články