Načítání obsahu, prosím počkejte

Hadí záchranář uzdravil už tři stovky jedovatých hadů. Bez jediného uštknutí

Hadí záchranář uzdravil už tři stovky jedovatých hadů. Bez jediného uštknutí Sai Kaewjue hady odchytí, ošetří či vyléčí a vypustí zpět do přírody. To vše s láskou a porozuměním. | zdroj: Profimedia

I jedovatá zvířata si zaslouží péči, když jsou nemocná nebo zraněná. I třeba taková kobra, která uvízla v kurníku během pokusu o lup. 

Odchytávač hadů Sai Kaewjue z Thajska už vyléčil už tři stovky hadů a za celých osm let, co pomáhá zachraňovat zraněné a nemocné hady, ještě nebyl ani jednou uštknutý. Hadi jsou jeho život, ví, jak na ně. Odchyceným hadům nejdříve bezpečně vypustí jed a pak si je vezme domů, kde se o ně stará tak dlouho, než jsou schopni se plnohodnotně vrátit zpět do přírody. 

Jeho dvěma posledními pacienty jsou dvě kobry. Jednu objevili v kurníku, kde se pokusila ulovit slepici, místo toho ale zůstala uvězněna uvnitř a ve snaze dostat se ven, se ošklivě poškrábala o pletivo. Druhého pacienta našel téměř k smrti vyhladovělého o pár dní později. Oba hady si vzal domů, nakrmil, ošetřil a následně vypustil zpět do přírody. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články