Načítání obsahu, prosím počkejte

Extrémně zanedbaná fena z množírny krmená čínskými polévkami! Byla to porodní mašina!

Extrémně zanedbaná fena z množírny krmená čínskými polévkami! Byla to porodní mašina! zdroj: psy.pl

Dobrovolníci z vratislavské Ekostráže sebrali extrémně zanedbanou fenku. Fenka plemene americký bully pocházela z množírny a dlouhá léta sloužila jako stroj na rození štěňat. Její prognóza je velmi opatrná.

V Polsku bohužel není o psy z množíren nouze. Přestože si velké množství lidí uvědomuje, v jakých podmínkách tam psi žijí, poptávka je stále velmi vysoká. Hnací silou tohoto podnikání je rozhodně nižší cena než v případě legálních chovů se ZKwP a FCI.

Množitelé lákají lidi, kteří chtějí ušetřit peníze a mít čistokrevného psa. Přitahují také milovníky zvířat, kteří se snaží množitelům jednou provždy zatnout tipec. Takto dobrovolníci z vratislavské Ekostráže odebrali jedné takové množírně fenu amerického bullyho. Po celá léta měla jediný úkol: rodit štěňata, která by přinášela zisk, protože se prodávala za velmi výhodnou cenu.

 

Extrémně zanedbaná fena byla krmena čínskými polévkami!

Někomu se možná nic nezdálo podezřelé, ale za zavřenými dveřmi se odehrával skutečný horor. Extrémně vyhublá samice neměla prakticky žádné svaly. Má obrovské zdravotní problémy. Z konečníku jí vytéká krev a z pohlavních orgánů hustý hnis. Její oči, uši a srst jsou extrémně zanedbané. V tragickém stavu je také psí trávicí soustava. Podle lidí z Ekostráže na to měla vliv příšerná strava čtyřnožce, která se z velké části skládala z čínských polévek!

 

"Je v ní obrovský hlad po životě, ale také fyziologický hlad. Boj o život fenky amerického bullyho je bohužel také bojem proti jejímu obrovskému hladu způsobenému extrémně špatným stavem jejího trávicího systému, který je mimo jiné způsoben krmením čínskými polévkami plnými chemie." Stojí na facebookové stránce Ekostráže.

 

Zdravotní stav feny je bohužel hrozný. Přesto jsou dobrovolníci a uživatelé internetu dobré mysli a pevně věří, že fenka pod vedením odborníků získá druhý život.

 

Množírna psů v Polsku je obrovský problém

Množírna psů je téma, které nedává spát organizacím na podporu zvířat. Množitelé považují chov za čistě ziskový, takže jen málo z nich dbá na zdraví a pohodu fen, které rodí štěňata. Štěňata prodávají za mnohem nižší cenu než při legálním chovu, takže ve snaze získat ještě více peněz šetří mimo jiné na nákladech na výživu nebo léčbu.

Mnoho z nich žije ve stísněných kotcích, jsou vyhladovělá, často zdivočelá a umírají vyčerpáním. Mají rodit štěňata a vydělávat. Občas se stává, že psi z množíren trpí různými zdravotními problémy, což vede k tomu, že je zklamaní opatrovníci opouštějí.

Každý, kdo kupuje psy z podezřelého zdroje a platí za ně mnohem nižší cenu, vědomě či nevědomě nastavuje ruku této praktice. Pokud si tedy chcete pořídit čistokrevného čtyřnohého psa, vyplatí se vědět, jak rozpoznat množírny zabývající se chovem psů.

 

Zdroje:  psy.pl , facebook.com/EKOSTRAZ

Nejnovější články