Načítání obsahu, prosím počkejte

Nudíte se při procházkách s pejskem? Můžete si je zpestřit!

1. 4. 2020 – 11:50
0
Nudíte se při procházkách s pejskem? Můžete si je zpestřit! Pro pejsky se dnes vyrábí nejrůznější hračky | zdroj: Profimedia

Některým pejskařům stačí na procházku s jejich psím miláčkem jen vodítko, jiní si cestou přiberou aspoň nějaký ten klacek, kus provazu, nebo starý tenisák, aby si se svým čtyřnohým kamarádem mohli během výletu i trochu pohrát. 

Dalším ale takové jednoduché hračky nestačí a chtějí dopřát svým pejskům mnohem víc, než jen honění se za cestou nalezeným klackem, nebo přetahování se o kus starého provazu. V dnešní době tak existuje celá řada zvířecích hraček a vychytávek, které procházku nezpříjemní pouze psům, ale i jejich páníčkům. 

profimedia-0268658458 Nemusí to být vždy jen míček. I vrhací kruhy mají své kouzlo. | zdroj: Profimedia

Možnosti v tom, co mohou dnes psi aportovat, jsou opravdu široké. Může jít o nejrůznější míčky různých tvarů a velikostí, vyrobené z toho či onoho materiálu. Stejně tak si můžete na vycházky se psem pořídit házecí disky, případně kruhy. V dnešním sortimentu pro psy můžete najít i spíše netradiční věci jako všemožné házecí bumerangy a vrtule, případně i aportovací měkčené šipky. 

Zajímavé mohou být i různé ze dřeva vyřezávané hračky, jako například aportovací činky, často tematicky stylizované do tvaru kosti. Univerzální hračkou pak může být Pešek, tedy většinou textilní vycpaný válec, který je možno použít jak na aportování, tak se o něj s pejskem i přetahovat. 

jutový pešek Jutový Pešek | zdroj: VeseléZvíře.cz

Podobně univerzální jsou pak i míčky různě pospojované špagáty, které vzhledem můžou evokovat chobotnici s chapadly. Opět se o ně s vaším miláčkem můžete vesele přetahovat, nebo mu je házet. 

Pokud vás však klasické házení nebaví, můžete si pomoct ručními katapulty, které se dnes za tímto účelem normálně prodávají. Těmito vrhači jednoduše vypustíte míček (případně něco jiného, dělají se například i katapulty na vrhací kruhy) bez větší námahy. 

katapult Míčková katapult vám usnadní házení | zdroj: VeseléZvíře.cz

Jestli s pejskem vyrážíte na procházku až za šera, tak se určitě hodí házet mu něco, co uvidíte i ve tmě. Za tímto účelem se tak dají opatřit nejrůznější svítící a blikající míčky, ale i další věci na házení, které se většinou aktivují ránou. Pak už vám tolik nehrozí, že během večerní procházky ztratíte pejskovu hračku, pokud ji nezvládne přinést sám. 

Podobně můžete blikajícím nebo svítícím obojkem vybavit i přímo svého psa. V první řadě může vypadat opravdu šik a v té druhé se opět v případě tmy pojistíte pro případ, že by se vám váš čtyřnohý kamarád někam zatoulal. 

Možnosti, jak si v dnešní době zpestřit i obyčejnou procházku, jsou zkrátka pestré. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články