Načítání obsahu, prosím počkejte
Lev jihoafrický

Lev jihoafrický

Známé také jako:
lev Krugerův;lev pustinný jihoafrický
Latinský název:
Panthera leo krugeri

Způsob života Tato společenská zvířata žijí ve smečkách čítajících 5 - 30 jedinců. Smečku vede skupina jednoho až čtyř samců tvořících koalici. Mladé samice zůstávají ve smečce, mladí samci ji opouštění nebo jsou vyhnání. Dospívají mezi čtvrtým až pátým rokem života. V zajetí se dožívají až 30 let. Ve volné přírodě pouze 18. Potrava Jejich potrava sestává především ze středních a velkých kopytníků. Nepohrdnou zebrou, gazelou, antilopou ani mládětem žirafy, nosorožce či menšími savci. Rozmnožování Páření probíhá ve kterékoli roční době. Samci spolu v období páření bojují, ke zraněním však dochází jen zřídka. Když jsou samice v říji, dochází k páření přibližně každých 20 minut. V těchto dnech lvi neloví ani nežerou.


Podobná zvířata

Zdroje:  Wikipedie