Načítání obsahu, prosím počkejte

Jaké připravit kočkám a psům vánoční pohoštění

24. 12. 2023 – 14:15
0
Jaké připravit kočkám a psům vánoční pohoštění I mazlíčci si mohou užít svátky | zdroj: Pixabay

Kus kapra nebo smažený řízek do psí ani kočičí misky nepatří. I mazlíčci si však mohou pošmáknout na „speciálním“ vánočním menu. A možná se nakonec nebude ani moc lišit od delikates na slavnostní tabuli.

Pusťte se do pečení!

I psi a kočky mají své sušenky, byť samozřejmě bez cukru a čokolády. Řada chovatelů, kteří chtějí své parťáky potěšit, tak peče například mrkvové krekry či dokonce sýrové keksy, které možná uspokojí i chutě lidí, kteří si nepotrpí na kořeněné pokrmy. Mazlíčci ocení třeba i rýžové sušenky s kuřecím masem a trochou vývaru. Což už je vlastně i nutričně vyvážený chod.

Je libo rybu?

Pokus vás na pečení sušenek neužije, zvolte jednodušší cestu. Na sporáku při přípravě štědrovečerního hodování, prostě rozpalte jen „plotýnku“ navíc a připravte psům i kočkám jednoduchý, leč výživný a nóbl pokrm. Kusem vařené ryby bez kostí, ať už lososem či treskou, jednoznačně oslníte. Zvlášť když ho doplníte rýží a nějakou tou zeleninou. To samé platí o kuřeti,  krůtě nebo vnitřnostech, s kterými si strávnici zřejmě i navíc trochu pohrají.

Kočky a psy samozřejmě milují i „jedlé“ dárky. Nezapomeňte tedy ve zverimexu nakoupit vhodné kosti na okusování, sušená ouška či kvalitní kočičí „bonbony“ a tyčinky, které zároveň prospějí zvířecím zubům. Do balíčku připravte i pěknou hračku!

Nu a nakonec se, zvlášť pokud máte psa, pusťte do něčeho, co nestojí nic, ale přináší spoustu radosti. Sbalte rodinu, přátele, vodítko a psa a vypravte se na procházku. Čerstvý vzduch udělá dobře všem - a zároveň vám trochu slehne.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články