Načítání obsahu, prosím počkejte

Top destinace kam vyrazit na dovolenou se zvířecím mazlíčkem

Top destinace kam vyrazit na dovolenou se zvířecím mazlíčkem zdroj: tisková zpráva

Kam na dovolenou se svým domácím mazlíčkem? Přes rostoucí toleranci našich čtyřnohých přátel stále mnoho míst zakazuje psům a případně i kočkám vstup do dané oblasti. Naštěstí zbývá mnoho atraktivních míst, kam můžeme jít se svým mazlíčkem na nádhernou dovolenou beze strachu, že budete požádáni o odchod.

Chtěli byste jít na pláž a vykoupat se psem? Nebo možná máte rádi výlet na horské stezce v letním slunci nebo na procházku městem v některé z evropských metropolí? Pokud plánujete dovolenou se svým psem a nevíte, kde budete vítáni, máme několik osvědčených míst, kde můžete trávit čas společně se svým čtyřnohým cestovatelem. Nezapomeňte na vhodné cestovní pojištění.

Dovolená se psem u moře

Milovníci slané vody a písku často přemýšlí, kam jet na dovolenou se psem, aby obě strany mohly plně využít kouzla tohoto místa. V hlavní sezóně nejsou na většinu pláží domácí mazlíčci povoleni. Pouze od září do dubna si můžeme dovolit venčit psa na pláži a některá nařízení prodlužují sezónu až do října. Na každou hlídanou pláž je psům zakázán vstup. Pokud se chystáte na soukromou nebo nestřeženou pláž, zkontrolujte, zda v tomto případě existují nějaké předpisy zakazující vodění psů.

Pláže v severní Itálii
Pejsci v Itálii nesmí na veřejné pláže, ale na okraji turistických letovisek jsou připraveny psí pláže, kam se můžete zajít vykoupat i se svým mazlíčkem. Oblíbené destinace v Itálii jsou Bibione, Caorle – kdy v Porto Santa Margherita najdete pláže pro psy rovnou dvě.

Pláže v Chorvatsku
Koupat se v moři v Chorvatsku se svým mazlíčkem můžete všude vyjma hlavních turistických pláží, pokud na nich není informace, že je vhodná i pro zvířata. Na pobřeží najdete širokou nabídku psích pláží, kde si rozhodně přijdete na své. Najdete je například v Poreči, Rovinji, Umagu, na Istrii, v Bašce nebo třeba ve Splitu.
Další dog friendly pláže najdete v Polsku – například v Sopotech či v Gdyni, ale i v Řecku nebo ve Španělsku.

Kam s domácím mazlíčkem na hory

Hory jsou dalším často voleným místem. Běžné procházky po horských stezkách se zdají být ideální činností pro člověka i psa. Nezapomeňte se řádně připravit na procházky se svým psem v horách. Důležitým aspektem je kontrola předpisů na trase, po které se svým mazlíčkem jedeme. Některé stezky psa zakazují nebo specifikují podmínky chování zvířete. Například v Tatrách musí mít pes náhubek a vodítko a na některé stezky nesmí pes vůbec. Kromě výběru správné trasy stojí za to se seznámit s potřebným vybavením. Pes musí mít psí známku a je vhodné si vzít sebou i jeho očkovací průkaz.

I pro pobyt na horách se psem je opět ideální severní Itálie. Autem zde dojedete doslova za pár hodin a můžete si užít jak dovolenou v horách, tak pobyt u jezera. Psy i kočky respektují nejen v penzionech, ale také ve vícehvězdičkových hotelech.

V Chorvatsku jsou pejskové také vítáni. Cesta se psem do Chorvatska je vhodné řešení, pokud nechcete trápit psa v letadle. Autem dojedete do Chorvatska poměrně rychle, navíc si můžete dle potřeby dát pauzu. Pozor však u chorvatských jezer. Tam je obvykle koupání psů zakázáno.

Pokud nejsou pro vás koupačky v moři to pravé, můžete se vypravit také do Rakouska. V Tyrolsku, Štýrsku, v oblasti Salcburku nebo Korutan jsou domácí mazlíčci vítáni. V některých hotelech si můžete objednat i hlídání a venčení svého pejska. V zimě můžete vyrazit do některého z horských středisek, v létě klidně k jezeru.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články