Načítání obsahu, prosím počkejte

Pejsci v autě aneb Jak bezpečně převážet čtyřnohé pasažéry?

12. 11. 2020 – 14:36
0
Pejsci v autě aneb Jak bezpečně převážet čtyřnohé pasažéry? zdroj: Unsplash.com

Až třetina řidičů podle průzkumu automobilky Ford vozí své čtyřnohé mazlíčky nezajištěné a jak se jim zlíbí – s hlavou vystrčenou z okna, na sedadle spolujezdce nebo volně na zadní sedačce. Že to je i váš případ? Přečtěte si, jak správně a bezpečně převážet čtyřnohé pasažéry. 

Zákon o silničním provozu sice přesně nespecifikuje způsob přepravy zvířat, pokud však pes není připoutaný nebo jinak zajištěný, při dopravní kontrole vám policie může uštědřit pokutu ve výši 2 000 korun na místě. Riskujete však nejen pokutu, ale také vážné zranění vašeho mazlíčka.

Na postroj si zvyknou i štěňata
V podstatě nejlevnější variantou je speciální postroj, který připevníte na zadní sedačku. Zvykne si na něj čivava, labrador i neposedné štěně, jeho pořízení vás přitom vyjde na pár stovek korun. Ale pozor, je důležité, aby postroj pejskovi seděl na míru. Nesmí ho nikde škrtit, zároveň by však neměl být příliš velký, aby se z něj chlupáč během jízdy nevyvlékl. Postroj na zadní sedačce jednoduše připevníte k bezpečnostnímu pásu a je hotovo.

Kufr je pro psa pohodlný i bezpečný
Pokud patříte mezi majitele kombíku nebo SUV, pak je převážení psa v kufru jasnou volbou. Je to bezpečnější a pro každého psa také pohodlnější, váš čtyřnohý přítel si tady užije jízdu jako v bavlnce. Nezapomeňte však kufr od zbytku kabiny auta oddělit bezpečnostní mřížkou nebo síťkou, která zamezí pohybu psa po autě. Zdaleka nejbezpečnější variantou je pak převážení psa v uzavřené přepravce uložené v kufru.

Zabezpečit psa je v každém případě nutností. Riskujete totiž nejen pokutu, ale také způsobení autonehody. Nikdy nevíte, čeho se však čtyřnohý mazlíček lekne. Pak už stačí jen chvilka nepozornosti a neštěstí je na světě. Pokud se svým psem cestujete často, vedle povinného ručení auta se vyplatí mít také zvířecí pojištění, které vám uhradí případné náklady na léčbu mazlíčka.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články