Načítání obsahu, prosím počkejte

Online nákup pro mazlíčka – co se vyplatí koupit v e-shopu a co si raději vyzkoušet v obchodě?

18. 5. 2021 – 12:00
0
Online nákup pro mazlíčka – co se vyplatí koupit v e-shopu a co si raději vyzkoušet v obchodě? zdroj: Hana Brannigan / Pexels

Máte-li doma zvířecího parťáka nebo pokud přemýšlíte o jeho pořízení, můžete si ulehčit život s nákupy online. U kterého vybavení pro psy, kočky a další zvířectvo se nákup online vyplatí a kdy by vám mohl způsobit zbytečné starosti s vyřizováním reklamace?

Nakupování online je moderní i pohodlné
Zejména v období spěchu a nyní i omezeného pohybu zažívají e-shopy žně. Zboží si vyberete klidně z postele, zaplatíte přes bankovní účet a do pár dní máte bez větší námahy nákup doma. U některých druhů zboží pro zvířecí mazlíčky však není takové nakupování bezproblémové, zvlášť pokud takto nakupujete poprvé. U kterých produktů si dát pozor a u čeho se online nákup vyplatí?

Krmivo a pamlsky
Jestliže máte jasno ve výběru krmiva vy i vaše zvíře, můžete si online objednat velké ekonomické balení. V takovém případě se určitě vyplatí doprava až domů a případně i výnos do bytu. Nakupovat online můžete také oblíbené pamlsky, hlavně ty samostatně zabalené, které se cestou neznečistí, a váhově normované.

Hračky
Máte-li oblíbenou značku hraček, můžete ji bez obav nakupovat online. Chcete-li však vyzkoušet nový typ, vyplatí se hračku před nákupem prohlédnout osobně – dbejte zejména odolného materiálu, pevných spojů, absence malých a lehce uvolnitelných kousků apod.

Pelíšky, škrabadla, toalety, pítka
Všechno vybavení seženete online, počítejte však s mnohdy nadstandardními rozměry a vyšším poštovným. Při nákupu si detailně prohlédněte fotografie produktu a všímejte si kvality zpracování. Pokud si nejste jisti, vyplatí se prohlédnout si zboží v kamenném obchodě. Na druhou stranu vám doprava až domů ulehčí transport objemného zvířecího vybavení.

Přepravka, cestovní taška
Při nákupu tohoto zboží online se řiďte jedinou radou – měřte, měřte, měřte. Pečlivě přeměřte a zvažte zvíře, pro které hodláte přepravku koupit. Následně si zjistěte, jaké rozměry by měla mít schrána pro takto velkého zvířecího kamaráda. Nakonec vybírejte hlavně podle kvality provedení, ať je úkryt opravdu bezpečný.

Obojky, postroje, náhubky, oblečky
U obojků a oblečků musíte mít pejska či kočičku opravdu v oku. Zboží můžete samozřejmě vrátit, ne každý na to má ale chuť a čas. Vždy se však vyplatí přesné měření a případně se nebojte obchod poprosit o přeměření daného produktu (hlavně v případě nejednoznačného označení velikosti jako S, M, L, XL apod.).

Při nákupu online se vyplatí detailně číst popisky zboží, prohlédnout si fotografie a na případné nejasnosti se prodávajícího doptat. Vyhnete se tak možnému zklamání a reklamaci.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články