Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak správně vybrat konzervy pro psy

Jak správně vybrat konzervy pro psy zdroj: Tisková zpráva

Konzervy obsahují různé druhy masa, omáček či příloh, které jako celek poskytují základní živiny. Psí konzervy jsou vhodným doplňkem stravy k obyčejným granulím. Jejich výhodou je dlouhá trvanlivost a na rozdíl od granulí se nemusí téměř kousat. Čemu tedy při jejich výběru věnovat pozornost?

Čtěte složení

Konzervy pro psy běžně obsahují jehněčí, hovězí, vepřové nebo kuřecí maso, různé přílohy, omáčky a také zeleninu. Mokré krmivo přináší rozmanité chutě, vůně, ale i složení. Pří výběru psí konzervy věnujte pozornost prvním položkám složení, přičemž maso by mělo být uvedeno hned na prvním místě. Čím vyšší procentní podíl masa, tím lépe.

Konzervy mohou nést označení jako kompletní krmivo či masové konzervy pro psy. Při každodenním krmení konzervami dejte přednost kompletnímu krmivu, protože obsahuje kromě masa i přílohy či zeleninu. Pokud jste pořídili konzervu označenou jakou 100 % masa, je k ní potřeba ještě přidat brambory, rýži či zeleninu, abyste poskytli pejskovi komplexní stravu. Upřednostněte konzervy, které neobsahují umělá barviva, konzervanty nebo dochucovadla.

Konzervy se liší podle věku psa

Při nákupu zvažte, do jaké věkové kategorie váš pejsek spadá. Psí konzervy se liší složením v závislosti na tom, zda jsou určeny pro štěňata, dospělé psy nebo seniorní psy. V každé fázi života je kladen důraz na vyšší příjem konkrétních živin. Ve fázi růstu je potřeba vybírat konzervy pro štěňata, které obsahují dostatek bílkovin pro podporu kostí. Starším psům je potřeba dodávat dostatek vlákniny a snadno stravitelných bílkovin. Dospělí psi by mohli přibrat nadbytečná kila, pokud by se stravovali zejména konzervami pro štěňata. Naopak juniorním psům by konzervy pro dospělé psy mohly bránit v růstu.

Jak skladovat psí konzervy

Výhodou konzerv je, že jsou trvanlivé a můžete je dlouze skladovat. Uzavřené konzervy není potřeba skladovat přímo v chladu, proto je můžete bez obav skladovat ve spíži nebo skříňce. Pokud již konzervu otevřete, uschovejte ji v ledničce a spotřebujte do doby uvedené na obale.

pasted image 0 (2) zdroj: Tisková zpráva

Je vhodné krmit pouze konzervami?

Pokud svého pejska plánujete krmit výhradně psími konzervami, jistě si pochutná díky pestrému výběru příchutí. Navíc se zavděčíte mlsnějším a vybíravějším psům. Při každodenní konzumaci bude však taková strava finančně nákladnější než granule pro psy.

Psí konzervy ve srovnání s granulemi obsahují vyšší podíl masa, vody a také mají měkčí konzistenci, která se hodí, pokud potřebujete do jídla přidat léky nebo pokud má pejsek potíže s chrupem. Majitelé pejsků často pouze prokládají granule mokrým krmivem, což není nic proti ničemu. Jako u většiny věcí i zde platí, že každý pejsek je jiný a je potřeba následovat jeho chuťové buňky.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články