Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak by mělo vypadat složení krmiva pro různé životní etapy psa?

2. 11. 2023 – 15:30
0
Jak by mělo vypadat složení krmiva pro různé životní etapy psa? zdroj: KRISTINA KUPTSEVICH / Adobestock.com

Každá životní etapa psa s sebou nese specifické nutriční potřeby, které je důležité brát v úvahu při výběru ideálního krmiva. Ať už jde o štěně, dospělého psa nebo pejska seniora, každá tato fáze vyžaduje jiný přístup ke krmení. V dnešním článku se podíváme na to, jak by to mělo vypadat a jak dosáhnout optimálního složení pro dané fáze.

Štěně

Jelikož jsou ve fázi intenzivního růstu a vývoje, jejich strava by tak měla obsahovat vyšší množství bílkovin, vitamínů a minerálů pro podporu správného vývoje kostí, svalů a imunitního systému. Důležité jsou také omega-3 mastné kyseliny pro rozvoj mozku a zdravou srst.

Dospělý pes

Potřebuje co nejlépe vyváženou stravu, která mu poskytne potřebné živiny pro udržení optimální hmotnosti a celkového zdraví. Krmivo pro psy by mělo obsahovat odpovídající množství bílkovin, tuků, vlákniny a vitamínů. Volte krmivo, které odpovídá velikosti a aktivitě vašeho psa. Ideální je se vždy poradit s veterinářem, pokud si nejste v něčem stoprocentně jistí.

Pes senior

Vlivem stárnutí se mění potřeby psa, a proto je důležité přizpůsobit jeho stravu. Potrava pro tyto psí seniory by měla obsahovat více vlákniny pro podporu trávení, nižší obsah kalorií pro udržení hmotnosti, látky podporující klouby a srst (glukosamin a chondroitin) a také antioxidanty pro podporu celkového zdraví a boj proti stárnutí.

Ať už máte pejska v jakékoliv fázi, pokud potřebujete sehnat něco odpovídajícího, pak kvalitní granule, konzervy, kapsičky nebo pamlsky pro vašeho pejska naleznete na Panakei.cz

Během každé životní fáze by měl pes dostávat krmivo, které reflektuje jeho specifické potřeby. Vy už teď víte, jak na to a je jenom na vás, zda to pro svého pejska uděláte a dovedete tak jeho život k maximální spokojenosti.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články