Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak svému mazlíčkovi dopřát tu nejlepší péči? Pomůže moderní pojištění

11. 5. 2023 – 10:56
0
Jak svému mazlíčkovi dopřát tu nejlepší péči? Pomůže moderní pojištění zdroj: Tisková zpráva

V České republice má přibližně pět milionů lidí svého zvířecího parťáka. Zvlášť pro milovníky psů a koček jsou zvířata plnohodnotnými členy rodiny a pečují o ně s maximální péčí. Zařadit tak mezi jejich péči i specializované pojištění, může pomoci s nečekanými výdaji za péči o jejich zdraví.

Z čeho konkrétně mají majitelé domácích mazlíčků největší strach? Dle průzkumu Generali České pojišťovny mají obecně největší obavy z náhlé závažné nemoci zvířete, kterou si spojují se strachem o život svého zvířecího parťáka a s psychicky i finančně náročnou léčbou. Velkými strašáky jsou ale také úrazy se závažným dopadem na pohybový aparát zvířete (což mohou způsobit například špatné došlapy a doskoky, pády nebo autonehody), a dlouhodobá léčba včetně různých rehabilitací a cvičení. Majitelé mazlíčků připouštějí, že na jejich zvíře, nebo na cizí zvířata, není vždy 100% spolehnutí. Obávají se tak i různých nepředvídatelných událostí. Mazlíček se může ztratit, utéct, pokousat někoho, být poraněný jiným zvířetem nebo třeba vběhnout pod auto.

Řada majitelů proto zvažuje nebo dokonce už i má sjednané pojištění svého zvířete. Pojištění domácích mazlíčků je určené zejména pro majitele psů a koček, aby zajistili svým zvířecím kamarádům kvalitní veterinární péči bez obav o její finanční náročnost. Pokrytí pojištění se liší v závislosti na druhu zvířete i konkrétních podmínkách a také požadavcích majitelů. Vylepšené podmínky pojištění psů a koček pod názvem Mazlíček nabízí nově Generali Česká pojišťovna. „Pojistné částky odrážejí aktuální praxi ve veterinárních ordinacích. Majitelé mají nyní možnost zvolit si takové limity, které kryjí i složité zdravotní případy,“ upřesňuje Jana Krepčíková, produktová manažerka pojištění Mazlíček. 

U tuzemské největší pojišťovny lze sjednat pojištění léčení úrazu nebo nemoci, pojištění nadstandardních nákladů na léčení, pojištění asistence a pojištění pro případ smrti či utracení. U pojištění Mazlíček je na výběr z přednastavených balíčků Start, Standard a Exclusive, které nabízí širokou škálu krytí. Jednotlivé balíčky jsou nastaveny tak, aby každý majitel našel řešení splňující jeho požadavky na zajištění kvalitní zdravotní péče pro zvířecího parťáka. Součástí pojištění mohou být nově i asistenční služby. Ty v případě pojištění psů a koček nebyly zatím k dispozici. Až doteď. K dispozici jsou služby jako doprava k veterináři a zpět v případě akutních potíží zvířete, pomoc při hledání ztraceného psa či kočky, uhrazení nákladů za jeho nalezení či vyhledání a rezervace zvířecího hotelu,“ vyjmenovává potvrzuje Jana Krepčíková.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články